ГоловнаСвіт

Король Нідерландів зізнався, що таємно працює пілотом пасажирського літака

Віллем-Александр планує навчитися літати на "Боїнгу-737".

Король Нідерландів зізнався, що таємно працює пілотом пасажирського літака
Фото: blognews.am

Король Нідерландів Віллем-Александр зізнався, що і після вступу на престол регулярно керував літаком пасажирських авіаліній, залишаючись при цьому інкогніто, але пасажири іноді впізнавали його голос.

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Про те, що Віллем-Александр пілотує літаки, було відомо ще до його сходження на трон у 2013 році. Він керував невеликим середньомагістральним Fokker 70 як "гостьовий пілот", щоб зберегти ліцензію льотчика.

Однак досі не було відомо, що і після коронації Віллем-Александр двічі на місяць працював другим пілотом на пасажирських рейсах KLM Cityhopper, дочірньої компанії KLM. Її пасажири - як правило, ділові люди, які прямують у Британію, Німеччину, Норвегію й інші країни Європи.

В інтерв'ю De Telegraaf монарх розповів, що збирається продовжити керувати літаком, а влітку пройде курси управлінням більшим лайнером - Boeing 737s.

"Було б приємно коли-небудь почати літати до нових пунктів призначення, з великим числом пасажирів, на довші відстані. Насправді я саме тому вчуся пілотувати 737", - сказав Віллем-Александр.

Король Віллем-Александр заступив на трон після того, як його мати королева Беатрікс у 2013 році зреклася престолу. У квітні цього року королю Нідерландів виповнилося 50 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram