ГоловнаСвіт

Під час вибуху на пороховому заводі в Польщі загинули 2 людини

За попередніми оцінками, рятувальна операція може тривати більш ніж добу.

Під час вибуху на пороховому заводі в Польщі загинули 2 людини
Фото: Анатолий Бурбеза / facebook

У результаті вибуху на фабриці з виробництва пороху для патронів у населеному пункті Монкольно Нижньосілезького воєводства на південному заході Польщі загинули двоє людей, щонайменше 15 постраждали.

Про це повідомляє телеканал TVN24

За інформацією місцевих рятувальників, інцидент стався близько 11:00 за київським часом, коли в результаті вибуху обвалився один із виробничих цехів.

"На місці події триває пошуково-рятувальна операція", - заявив представник пожежної служби Нижньосілезького воєводства Олександр Кухарчик. На фабриці є близько 40 рятувальників, у тому числі фахівці з натренованими собаками для пошуку людей.

За останньою інформацією, рятувальна операція може тривати більш ніж добу. Пожежні тимчасово припинили рятувальну операцію, щоб узгодити з поліцією подальші дії.

"Для нас, рятувальників, ця субстанція є нетиповою. Нам потрібно оцінити, чи нашою технікою ми можемо прочісувати завали", - заявив заступник начальника пожежної служби Нижньосілезького воєводства Петро Гжиб. За його словами, рятувальники весь час поливають водою порох, змішаний із землею.

Поблизу зруйнованого цеху розташований склад із порохом, але пожежні служби надійно його захистили від можливого загоряння.

Фабрика в Монкольно є однією з найстаріших із виробництва чорного пороху в світі. Виробництво пороху тут почалося в XVII столітті.

Нагадаємо, 6 травня на закинутому заводі в Донецькій області стався вибух.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram