ГоловнаСвіт

ЄС виділить €12 млн на боротьбу з наркотрафіком

ЄС чекає від України на розроблений план, як можна протидіяти наркотикам і організованій злочинності.

ЄС виділить €12 млн на боротьбу з наркотрафіком
Хью Мингарелли

Євросоюз виділить €12 млн у рамках проекту "Дія-ЄС: заходи ЄС з питань протидії наркотикам і організованій злочинності".

Про це заявив голова представництва Євросоюзу в Україні Г'ю Мінгареллі, повідомляє "Укрінформ".

"Євросоюз виділяє €12 млн на проект із питань протидії наркотикам та організованій злочинності. Це дуже багато грошей, і тому Євросоюз сподівається, що цей проект буде успішним. ЄС надаватиме всіляку підтримку на всіх рівнях для реалізації цього проекту", - сказав Мінгареллі.

Ця сума буде розділена серед п'яти країн, розташованих уздовж героїнового маршруту з Афганістану, повідомив на прес-конференції керівник команди проекту Томас Картер. Ідеться про Киргизстан, Грузію, Україну й одну з країн Східної Африки. Ще одна країна поки що не визначена. У цьому контексті він зауважив, що країни Східної Африки - це новий і дуже небезпечний героїновий маршрут.

Картер повідомив, що куратором цього проекту в Україні буде представник Італії, який постійно перебуватиме в Києві для кураторства цього проекту. Тривалість проекту - чотири роки.

Картер також закликав представників силових відомств і відповідних, залучених до цього процесу міністерств, подавати свої пропозиції. Він зазначив, що Євросоюз не буде ставити свої умови, а чекає від України на розроблений план, як можна протидіяти наркотикам і організованій злочинності.

Мінгареллі, своєю чергою, зазначив, що в останньому дослідженні міжнародних організацій наголошується, що Україна досягла кращих результатів у питанні протидії наркотикам серед молоді, ніж деякі країни Євросоюзу.

"Україна краще спрацювала в контексті захисту прав дітей від вживання наркотиків, аніж деякі країни Євросоюзу", - зауважив Мінгареллі.

Він висловив надію, що Україна і надалі буде боротися ефективно з цим явищем, і Євросоюз усіляко їй у цьому допомагатиме.

Нагадаємо, наприкінці квітня в Києві ліквідували лабораторію з виробництва метамфетаміну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram