ГоловнаСвіт

Інтерпол і ОБСЄ будуть разом боротися з транснаціональними загрозами

Організації підписали План спільних дій.

Інтерпол і ОБСЄ будуть разом боротися з транснаціональними загрозами

Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) та Інтерпол домовилися об'єднати зусилля в боротьбі з транснаціональною злочинністю, включаючи оргзлочинність і тероризм.

Організації підписали відповідний План спільних дій на полях 45-ї Європейської регіональної конференції Інтерполу, що проходить в австрійському місті Санкт-Йоганн-ім-Понгау, передає "Укрінформ" з посиланням на секретаріат ОБСЄ.

"Трирічний план встановлює пріоритетні напрямки спільної діяльності зі зміцнення ефективності національних бюро Інтерполу та прикордонних пунктів держав-членів ОБСЄ", - наголосили в секретаріаті.

Основні галузі співробітництва включають охорону кордонів, боротьбу з тероризмом, обмін судово-медичними і поліцейськими даними, боротьбу з торгівлею людьми та незаконним ввезенням мігрантів, боротьбу з незаконним обігом наркотиків і відстеженням переміщень вогнепальної зброї.

Підписи під документом поставили генеральні секретарі ОБСЄ Ламберто Заньєр і Інтерполу Юрген Сток. Попередній подібний план підписали 2014 року.

Нагадаємо, наприкінці квітня Рада Європи заявила, що Росія і Іран використовують Інтерпол у політичних цілях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram