ГоловнаСвіт

У ЦАР виявили тіла 115 убитих мирних жителів

Міжконфесійний конфлікт у ЦАР триває з 2013 року.

У ЦАР виявили тіла 115 убитих мирних жителів

Представники Міжнародного Червоного Хреста (МЧК) виявили 115 тіл мирних жителів у районі міста Бангасу в Центральноафриканській республіці (ЦАР). 

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Люди загинули від ножових і вогнепальних поранень, а також від ударів тупими предметами", - заявив представник МЧК в цій країні Антуан Мбао Бого.

Імовірно, всі вони стали жертвами бойовиків повстанських угруповань, які кілька днів тому атакували Бангасу. Це місто є адміністративним центром провінції Мбому - головного алмазовидобувного регіону країни.

15 травня з мечеті міста співробітниками місії ООН зі стабілізації в ЦАР було евакуйовано близько 1000 мусульман. Вони ховалися в культовій споруді, побоюючись розправи з боку членів партизанських загонів, які захопили Бангасу. Тоді повідомляли про 26 загиблих.

Міжконфесійний конфлікт у ЦАР триває з 2013 року. Тоді представники мусульманської коаліції "Селек" захопили столицю країни Бангі та скинули президента-християнина Франсуа Бозізе. У відповідь на ці дії християни створили загони ополчення, які почали розправи над представниками мусульманської громади. Для стабілізації ситуації в країні розгорнуто військові контингенти Франції, Африканського союзу і ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram