ГоловнаСвіт

США: російська кампанія в Сирії є стратегічною помилкою

У Вашингтоні вважають, що Путіну доведеться зайняти більш поступливу позицію на переговорах про долю Асада.

США: російська кампанія в Сирії є стратегічною помилкою
Российский авиаудар в Сирии
Фото: EPA/UPG

США розцінюють повітряну операцію Росії в Сирії як стратегічну помилку і вважають, що вона приречена на невдачу через погану взаємодію з наземними силами.

Про це пише британська газета The Guardian із посиланням на неназваного американського можновладця.

На думку співрозмовника видання, Росія переоцінила ефективність повітряних ударів, оскільки вперше зайнялася на практиці бойовим прикриттям з повітря наземної операції. "Без спільних тренувань вельми складно координувати повітряну і наземну операції. Ось чому ми вважаємо, що вони зробили стратегічну помилку. Вони переоцінили здатність сирійської армії і недооцінили, яким невимовним хаосом є Сирія", - сказав він.

Чиновник вважає, що в разі провалу операції Путіну, можливо, доведеться зайняти більш поступливу позицію на переговорах про долю президента Сирії Башара Асада.

"Ми не збираємося входити з ними в протистояння через підтримку Асада, тож у цьому сенсі, так, ми подивимося, як вони зазнають невдачі, і сподіваємося, що в результаті вони погодяться на розумні умови та політичні переговори", - сказав співрозмовник видання.

Із 30 вересня російська авіація почала завдавати ударів по позиціях "Ісламської держави" в Сирії у відповідь на прохання Башара Асада про надання військової допомоги. Москву звинувачують у використанні авіації проти помірної сирійської опозиції, в результаті чого гинуть також мирні жителі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram