ГоловнаЕкономікаФінанси

Комітет кредиторів відмовив Києву в реструктуризації $550 млн боргу

Протягом останніх місяців Київ і кредитори не досягли згоди щодо умов проведення реструктуризації боргу.

Комітет кредиторів відмовив Києву в реструктуризації $550 млн боргу
Фото: Макс Требухов

Спеціальний комітет кредиторів не підтримав умови з реструктуризації 550 млн дол. боргу Києва.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства фінансів України.

"5 листопада 2015 року Київська міська рада прийняла рішення, що схвалює попередні основні умови обміну непогашених облігацій участі в позиках на загальну суму 550 млн доларів США з терміном погашення в 2015 і 2016 роках на нові ОВДП (після списання основної суми у розмірі 25%) на сукупну основну суму ОВДП у розмірі 412,5 млн доларів США з погашенням в 2019 і 2020 роках", - йдеться в повідомленні.

Мінфін погодив попередні основні умови обміну облігацій. Згідно з рішенням, нараховані за облігаціями відсотки будуть капіталізовані і додані до суми нових облігацій, процентна ставка за якими становитиме 7,75% річних. Власникам облігацій продовжили державні деривативи України на умовну суму в розмірі списання 25% суми за облігаціями.

"Протягом останніх кількох місяців у ході переговорів представники міста Києва та спеціального комітету кредиторів, які є держателями Облігацій, за участю представників Міністерства фінансів України не досягли згоди щодо умов проведення операції з реструктуризації боргу. Місто Київ і Міністерство фінансів вважають, що остання пропозиція, надана містом Києвом СКК, є справедливим і розумним компромісом, який, проте, СКК не підтримав", - заявили в Мінфіні.

Нагадаємо, Київська міська рада з 6 листопада призупинила здійснення платежів з обслуговування і погашення місцевих зовнішніх запозичень, залучених в 2005 і 2011 роках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram