ГоловнаЕкономікаФінанси

Fitch присвоїв Києву дефолтний рейтинг

Агентство відреагувало на рішення міськради реструктуризувати ОВДП.

Fitch присвоїв Києву дефолтний рейтинг
Фото: www.profi-forex.org

Агентство Fitch знизило кредитний рейтинг Києва в національній валюті з рівня C до RD (обмежений дефолт) у зв'язку з рішенням Київміськради перенести терміни виплат за облігаціями внутрішньої позики серій G і H на загальну суму 4,29 млрд. Про це повідомляє сайт Fitch.

Облігації серії G на 1,915 млрд грн і серії H на 2,375 млрд грн потрібно було погашати відповідно в грудні та жовтні. Згідно з рішенням Київради, терміни обігу паперів продовжують на рік, серію G погашатимуть 19 грудня 2016 року, а серію H - 10 жовтня 2016 року. Відсоткову ставку при цьому збережуть на рівні 15,25% і 15,2% відповідно.

"Fitch розглядає реструктуризацію внутрішніх облігацій як дефолт відповідно до своєї методології обміну проблемних боргових зобов'язань. Тому агентство знизило довгостроковий РДЕ міста в національній валюті і національний довгостроковий рейтинг", - заявило агентство.

Водночас рейтинг в іноземній валюті збережено на переддефолтному рівні C, незважаючи на вчорашнє рішення Київради ввести мораторій на виплати за євробондами. Агентство відреагує на реструктуризацію пізніше.

Fitch зазначає, що рейтинг у національній валюті підвищать незабаром після того, як агентство упевниться, що пропозицію про обмін облігацій міськради ухвалено. Новий рейтинг залишиться низьким - CCC - з урахуванням високих ризиків і стелі України.

Нагадаємо, що держава Україна формально також у дефолті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram