ГоловнаЕкономікаДержава

Григоришин намагався отримати гроші від держави за електроенергію, вироблену в Криму, - експерт

Вищий Госпсуд Києва визнає цю переуступку боргу незаконною.

Григоришин намагався отримати гроші від держави за електроенергію, вироблену в Криму, - експерт
Фото: arkoplast.com

Уряд змушений був оплачувати ДТЕК Ахметова електроенергію, вироблену в зоні АТО, оскільки ці платежі регулювалися прямою нормою закону, яка була змінена лише в травні 2015 року.

Про це пише екс-член НКРЕ Андрій Герус на своїй сторінці у "Фейсбук", коментуючи звинувачення олігарха Констянтина Григоришина на адресу уряду.

Водночас експерт зазначає, що сам Григоришин в аналогічній ситуації намагався отримати гроші від держави. "Йому належить ПАТ "Кримтеплоелектроцентраль", яке розташоване в тимчасово окупованому Криму, там вироблялася електроенергія, там же і споживалася ця електроенергія. Платежі туди були зупинені ще навесні 2014 р. Але Григоришин вважає, що гроші за кримську електроенергію має отримати від України. І придумає схему, як витягнути ці гроші", - пише Герус.

За словами експерта, ПАТ "Кримтеплоелектроцентраль" (Григоришин) переуступає борг ДП "Енергоринок" на ПАТ "Харківська ТЕЦ-5" (Фірташ-Бойко). І далі вже через цю ТЕЦ-5 намагаються через суди стягнути 212 млн грн з українського держпідприємства "Енергоринок". "Було кілька раундів судів, і тільки 22 вересня 2015 року Вищий Госпсуд Києва визнає цю переуступку боргу незаконною і недійсною", - пише Герус.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram