ГоловнаПолітика

МІУ втретє оголосило конкурс на посаду директорів аеропортів "Бориспіль" і "Львів"

МІУ втретє оголосило конкурс на посаду директорів аеропортів "Бориспіль" і "Львів"
Фото: www.mtu.gov.ua

Сьогодні, 19 жовтня, розпочинається прийом заявок для участі в конкурсі на посаду керівників Міжнародного аеропорту "Бориспіль" і Міжнародного аеропорту "Львів" імені Данила Галицького.

Про це повідомляє офіційний сайт Мінінфраструктури.

"Конкурс відбудеться відповідно до порядку проведення відбору керівників особливо важливих для економіки підприємств. Розкриття документів і захист конкурсних пропозицій відбуватиметься на одному із засідань комісії МІУ", - наголошено в повідомленні.

Після цього комісія з 2-5 фіналістів, кандидатури яких передасть до комітету з призначень Мінекономрозвитку, обере переможця на засіданні.

Заяви для участі в конкурсі приймають до 9 листопада.

Нагадаємо, цей конкурс стане вже третім за рахунком. Перший конкурс з відбору керівників держпідприємств Мінінфраструктури (аеропортів "Бориспіль" і "Львів", "Укрзалізниці") оголосили 31 грудня 2014 року. Однак Дніпропетровський окружний адмінсуд заборонив міністерству проводити відбір кандидатів на посаду керівників аеропортів "Бориспіль" і "Львів", "Укрзалізниці" за позовом заступника гендиректора аеропорту "Бориспіль" Кирила Звонарьова. У вересні 2015-го було оголошено другий конкурс, який теж провалився.

Аеропорт "Бориспіль" є найбільшим в Україні із загальною займаною площею близько 1 тис. га. Має дві злітно-посадкові смуги: одну - завдовжки 4 тис. м, завширшки 60 м, другу - завдовжки 3,5 тис. м, завширшки 63 м. На його території розташовано чотири пасажирські термінали і поштово-вантажний комплекс.

Аеропорт "Львів" розташовано за 6 км на південь від центру міста, його реконструювали до Євро-2012. Тоді звели новий аеровокзальний комплекс площею 39 тис. кв. м.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram