ГоловнаПолітика

Порошенко закликав Кабмін і Раду прискорити імплементацію УА з ЄС

Україна відстає в питанні боротьби з корупцією, питаннях дискримінації та внесення змін до Трудового кодексу.

Порошенко закликав Кабмін і Раду прискорити імплементацію УА з ЄС
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко підкреслив необхідність прискорити завершення виконання Плану дій щодо лібералізації візового режиму з Європейським Союзом.

Про це він заявив на 13-му засіданні Національної ради реформ, повідомляє прес-служба Президента.

Порошенко нагадав, що до 9 листопада МЗС України має надати європейцям всю інформацію про виконання цього Плану, і закликав уряд і парламент скоординувати дії в цьому напрямку.

Президент наголосив на важливості завершення роботи за тими напрямками, де ще є відставання у виконанні рекомендацій Європейської Комісії. Йдеться про боротьбу з корупцією та організованою злочинністю, питаннях дискримінації та внесення необхідних змін до Трудового кодексу, що необхідно зробити парламенту.

"Хотів би, щоб за результатами сьогоднішньої зустрічі ми попросили уряд проаналізувати причини зволікання з виконанням окремих заходів Плану дій безвізового режиму, і щоб були прийняті всі необхідні рішення. Окремо хочу звернутися до Верховної Ради, насамперед, до частини парламентської коаліції, при розгляді цих питань винести з політичні дужки симпатії і антипатії", - заявив Президент.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів розраховує, що в листопаді Верховна Рада ухвалить 6 законопроектів у рамках виконання угоди про асоціацію з Євросоюзомм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram