ГоловнаПолітика

Антикорупційне бюро перевибере піарника через скандал

Переможець першого конкурсу володіє трьома дорогими машинами при зарплаті 4500 на місяць

Антикорупційне бюро перевибере піарника через скандал
Артем Сытник
Фото: yes-ukraine.org

Директор Антикорупційного бюро Артем Ситник вирішив провести новий конкурс на посаду керівника Управління зовнішніх комунікацій Бюро у зв'язку зі скандалом, який виник навколо переможця першого конкурсу Артема Гандзюка.

Про це повідомляється на сайті АКБ.

"Через засоби масової інформації до мене звернулися представники Ради громадського контролю при НАБУ із закликом не призначати на посаду Гандзюка Артема Миколайовича, якого конкурсна комісія №1 визначила переможцем. Члени Ради обґрунтували це відсутністю належного досвіду і невідповідністю матеріального достатку кандидата вказаному рівню заробітної плати", - йдеться у заяві Ситніка.

Гандзюк раніше працював заступником голови оболонської податкової в Києві. Претензії до нього пов'язані з тим, що, по-перше, він не жодним чином не пов'язаний із комунікаціями. По-друге, згідно з декларацією Гандзюка, за минулий рік він заробив 54 тис. гривень, тобто близько 4,5 тис. на місяць. Водночас у декларації вказано, що він володіє трьома машинами преміум-класу: Lexus 250, LandCruiser 470 і Honda CRV, а також земельними ділянками під Києвом площею 1,75 га.

Нагадаємо, що з 1 жовтня в Національному антикорупційному бюро України вийшли на роботу 70 детективів. Однак наразі вони працюють у "безпечному" режимі у зв'язку з відсутністю антикорупційного прокурора.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram