ГоловнаПолітика

Парубій: антикорупційного прокурора оберуть до листопада

Антикорупційне бюро готове до роботи.

Парубій: антикорупційного прокурора оберуть до листопада
Фото: 24tv.ua

Антикорупційного прокурора мають обрати до 1 листопада.

Про це в інтерв'ю програмі "Лівий берег із Сонею Кошкіною" розповів віце-спікер ВР Андрій Парубій.

"Активний початок діяльності Антикорупційного бюро покладено, і це - вихідний пункт. Майже рік Бюро створювалося. Бюро отримає повноцінний інструментарій для роботи після обрання антикорупційного прокурора. Комісія для обрання вже створена. Саме обрання, за нашими розрахунками, має відбутися до 1 листопада", - зазначив Парубій.

"Хочу сказати, що за час роботи цього скликання (Верховної Ради - ред.) було прийнято вкрай прогресивне антикорупційне законодавство. Нічого такого, навіть близько, за 24 роки в Україні не відбувалося. Фактично цієї осені ми закінчуємо роботу над пакетом антикорупційних законів, які роблять корупцію неможливою як таку. Важливо її повністю присікти. Із цією метою ми прийняли закони, що дозволяють відкрити реєстри, всю інформацію про власність чиновника будь-якого рівня", - додав віце-спікер.

Нагадаємо, згідно із законодавством, Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру створено у складі Генеральної прокуратури на правах структурного підрозділу. На неї покладають функції нагляду за розслідуваннями Національного антикорупційного бюро, підтримку державного обвинувачення у провадженнях НАБ.

Комісію з відбору прокурорів створюють із представників Верховної Ради (сім) і Генеральної прокуратури (чотири). Без антикорупційного прокурора не може запрацювати Антикорупційне бюро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram