ГоловнаПолітика

Парубій: "Президенту вигідно мати прем'єр-міністра, над яким буде більший контроль"

Яценюк пробуде на посаді до весни, вважає віце-спікер

Парубій: "Президенту вигідно мати прем'єр-міністра, над яким буде більший контроль"
Фото: 24tv.ua

Президенту України завжди вигідно мати прем'єр-міністра, на якого здійснюється вплив і над яким буде більший контроль.

Таку думку в інтерв'ю програмі "Лівий берег з Сонею Кошкіною" висловив віце-спікер ВР Андрій Парубій.

Однак, на його думку, в такому разі має зберігатися баланс.

"Коли я кажу про те, що необ'єднання двох партій в одну, є правильно, якраз і маю на увазі збереження балансів. На ключових посадах у державі мусять бути люди, у яких немає прямої залежності один від одного. Одночасно ці люди не повинні собі дозволяти протистояння зразка 2005-го, коли війна між президентом і прем'єром призвела до поразки країни", - зазначив Парубій.

На його думку, на посаді прем'єра Арсеній Яценюк пробуде ще мінімум півроку.

"Думаю, точно до весни. Багато з реформ, які розпочали, вони популярні. Приклад - поліція, в яку закохана вся країна. Упевнений: точно так само буде з антикорупційним бюро. Але є й непопулярні реформи: підвищення цін на газ, на комунальні послуги. Ми-то з вами добре знаємо, що це треба було зробити давно, просто попередні прем'єри не наважувалися - розуміли, який удар по власному іміджу отримають. Арсеній Яценюк наважився. І, думаю, вже взимку з'являться перші результати цих важких реформ - коли ми сформуємо бюджет, в ньому будуть чітко показані перспективи", - резюмував Парубій.

Докладніше читайте у повній версії інтерв'ю "Андрій Парубій: «Вплив Путіна - через своїх агентів - на ситуацію в Україні залишається дуже високим»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram