ГоловнаПолітика

Порошенко закликав депутатів знайти мужність відмовитися від недоторканності

Президент сподівається, що нардепи вестимуть себе як відповідальні державні мужі.

Порошенко закликав депутатів знайти мужність відмовитися від недоторканності
Фото: Макс Требухов

Президент України Петро Порошенко підкреслив, що введення безвізового режиму Європейським Союзом для громадян України не повинно бути зірвано через небажання народних депутатів приймати певні рішення, зокрема, про скасування депутатської та суддівської недоторканності.

Про це Президент заявив під час засідання Національної ради реформ, повідомляє офіційне інтернет-представництво глави держави.

"Європейський Союз розглядає це як надзвичайно важливий елемент програми боротьби з корупцією. Просив би, щоб ми, не відкладаючи, винесли це питання на розгляд", - звернувся глава держави до присутніх депутатів парламенту.

Президент зазначив, що кожна політична сила на виборах обіцяла своїм виборцям це зробити. "Ви записали це в Коаліційну угоду. Знайдіть у собі мужність і приймайте це рішення. Дуже сподіваюся, що народні депутати поведуть себе як відповідальні державні мужі і не будуть намагатися відновити касту недоторканних, яка заради збереження привілеї для кількох сотень депутатів перекриє шлях до безвізового режиму десяткам мільйонів українців", - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, в червні Конституційний суд оголосив свій вердикт, визнавши, що позбавлення депутатів недоторканності не обмежує права і свободи людини, закріплені в Конституції. 

Проте Конституційний суд у своєму рішенні висловив низку застережень, що застопорило розгляд законопроекту в Раді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram