ГоловнаПолітика

Україна має серйозні підстави для оптимізму щодо ООН

Щоб стати непостійним членом Радбезу ООН, Україні потрібна підтримка більш ніж 120 країн-членів.

Україна має серйозні підстави для оптимізму щодо ООН
Фото: www.president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко не виключає своєї участі в засіданні Генеральної асамблеї ООН 15 жовтня, де відбудеться голосування на виборах непостійних членів Ради Безпеки ООН.

Про це голова держави заявив в інтерв'ю українським телеканалам, пише Укрінформ.

"Я розпорядився, щоб міністр закордонних справ Павло Клімкін був у цей час у Генасамблеї на виборах. Я не виключаю свого візиту на Генасамблею, розуміючи, наскільки важливе для нас це питання, оскільки рівень захисту українських інтересів у Радбезі значно підвищиться", - сказав Президент.

Він наголосив, що це рішення надзвичайно важливе для України.

"Нам потрібна підтримка більш ніж 120 країн-членів ООН. Можу сказати відверто: проти того, щоб нас зараз вибрали, докладає зусиль наш північний сусід. Але ми над цим активно працюємо. Ми бачимо на сьогодні, що ми отримуємо величезну підтримку більшості країн ООН", - додав Порошенко.

За його словами, дискусії, які відбулися до і під час ювілейної, 70-ї Генеральної асамблеї ООН, дають українській стороні серйозні підстави для оптимізму.

"Ми не говорили про це раніше. Зараз ми можемо про це говорити", - зазначив голова держави.

Нагадаємо, раніше Порошенко з трибуни Генасамблеї ООН заявив про підтримку ініціативи Франції про обмеження права вето самими членами Радбезу ООН у випадках масових жорстокостей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram