ГоловнаСуспільствоПодії

Помер третій гвардієць, поранений біля Ради

Число жертв мітингу проти Конституції зростає.

Помер третій гвардієць, поранений біля Ради
Фото: Александр Рудоманов

Від поранень, отриманих у понеділок біля Верховної Ради, помер третій боєць Національної гвардії.

"В Олександрівській лікарні помер ще один, уже третій поранений під Верховною Радою. Хлопець із Херсона, 1995 року народження, отримав несумісні з життям осколкові поранення головного мозку", - повідомила у фейсбуці нардеп Ольга Богомолець.

Нагадаємо, в понеділок загинув від осколка в серці 25-річний боєць Нацгвардії Ігор Дебрін, призовник із Херсонської області. Вранці у вівторок помер Дмитро Сластіков, призовник із Жовтих Вод, військова частина 3027.

Також міністр Арсен Аваков повідомляв, що помер 24-річний Богдан Дацюк, але згодом стало відомо, що інформація була хибною - лікарі зуміли запустити його серце на операційному столі.

Гвардійці стали жертвою гранати, яку кинув, за попередніми даними, боєць батальйону "Січ" Ігор Гуменюк, який прийшов до Ради на мітинг проти зміни Конституції. Депутати Верховної Ради в понеділок підтримали в першому читанні поправки, що стосуються децентралізації.

Основна претензія супротивників цих змін - наявність у проекті норми "Особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей визначаються окремим законом". На думку багатьох, ця "дірка" в Конституції надасть Донбасу особливий статус у складі України.

Представники влади заперечують таку оцінку запропонованої норми і нагадують, що внесення змін до Конституції - це одне із зобов'язань України за мінськими мирними угодами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram