ГоловнаПолітика

Порошенко нагородить орденами загиблих нацгвардійців

Ігоря Дебріна і Дмитра Сластікова удостоять нагород посмертно.

Порошенко нагородить орденами загиблих нацгвардійців
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко нагородить орденом "За мужність" двох бійців Нацгвардії, які загинули в результаті подій біля Верховної Ради.

"Я дав доручення в.о. командувача Національною гвардією зробити подання на двох українських героїв, і сьогодні мною буде підписано указ про присвоєння і Ігореві, і Дмитрові орденів "За мужність", - сказав він після відвідування поранених бійців у Центральному госпіталі МВС.

Нагадаємо, в понеділок загинув від осколка в серці 25-річний боєць Нацгвардії Ігор Дебрін, призовник із Херсонської області. Вранці у вівторок помер Дмитро Сластіков, призовник із Жовтих Вод, військова частина 3027.

Гвардійці стали жертвою гранати, яку кинув, за попередніми даними, боєць батальйону "Січ" Ігор Гуменюк, який прийшов до Ради на мітинг проти зміни Конституції. Депутати Верховної Ради в понеділок підтримали в першому читанні поправки, що стосуються децентралізації.

Основна претензія супротивників цих змін - наявність у проекті норми "Особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей визначаються окремим законом". На думку багатьох, ця "дірка" в Конституції надасть Донбасу особливий статус у складі України.

Представники влади заперечують таку оцінку запропонованої норми і нагадують, що внесення змін до Конституції - це одне із зобов'язань України за мінськими мирними угодами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram