ГоловнаПолітика

Під нову Конституцію потрібно підготувати 300 нормативних актів, - Бурбак

Умовою ухвалення поправок має стати виконання Росією мінських угод.

Під нову Конституцію потрібно підготувати 300 нормативних актів, - Бурбак
Максим Бурбак
Фото: www.dyvys.in

Перед тим як проголосувати зміни до Конституції України у другому читанні, необхідно розробити ще понад 300 нормативних актів.

Про це заявив голова фракції

"Народний фронт" Максим Бурбак в ефірі "Свободи слова" у понеділок, 31 серпня.

"Є два аспекти: сьогодні нам потрібно було 226 голосів, щоб проголосувати зміни в першому читанні. Наступне голосування в 300 голосів буде формуватися після того, як ухвалять законопроекти про префектів, про місцеве самоврядування - оновлений законопроект, про органи виконавчої влади. Усього понад 300 нормативних актів, які потрібно змінити, щоб Конституція і децентралізація запрацювали", - наголосив Бурбак.

Ще однією з умов для голосування в 300 голосів має стати виконання Мінських угод країною-агресором. "Пам'ятаємо три базові вимоги - це припинення вогню, виведення військ з території України і третє - відновлення контролю над українською лінією державного кордону", - наголосив Бурбак.

Він також зазначив, що бюджетна децентралізація, яку заклали в бюджеті 2015 року, вже дає свої позитивні результати. "Зараз ми бачимо - понад 40% перевиконання місцевих бюджетів. Тобто бюджетна децентралізація працює, і під неї потрібно створити адміністративну децентралізацію", - заявив нардеп.

Нагадаємо, в понеділок Верховна Рада затвердила поправки до Конституції, які стосуються децентралізації, у першому читанні. За них проголосували 265 народних депутатів. Проект передбачає створення інституту префектів замість державних адміністрацій. Поправки також передбачають, що в окремих районах Донецької та Луганської областей запровадять особливий порядок місцевого самоврядування, який регулюється окремим законом.

Прийняття законопроекту супроводжувалося блокуванням президії Ради незгодними депутатами. Після голосування біля Верховної Ради учасник акції протесту проти зміни Конституції кинув гранату РГО у бік міліції, убивши одного нацгвардійця і поранивши понад 140 людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram