ГоловнаБлогиБлог Андрія Мамалиги

Українські суди не набагато відрізняються від російських аналогів

На жаль, влада Порошенка до цих пір розглядає суди як засіб досягнення політичних цілей, а не як засіб реалізації в Україні принципу верховенства права. Лише два дні у Кремінському районному суді Луганської області доводять цю тезу як аксіому.

Фото: Андрій Мамалига

21 та 23 серпня цей суд та його голова Акулов у справі Штефана вчинили стільки порушень закону, що "русскій" суд у справі Савченко та Сєнцова видається дитячим. Тут я вперше у житті побачив конвой в залі суду озброєним автоматами Калашнікова. На мій протест, вчорашні в міліцейських погонах відповіли, що такий захід необхідний для забезпечення правопорядку в залі суду!

Думаю, що на наступне засідання озброєнними прийдуть всі учасники кримінального процесу. Натомість свій "бенефис" суддя Акулов розпочав з того, що не допустив в зал суду представників засобів масової інформації і це попри гарантії відкритості та гласності судового процесу, передбачені ст.27 КПКУ. Після того, як Акулову було заявлено відвід, його підлеглий суддя Харченко умудрився в порушення ст. 81 КПК самостійно розглянути заяву про його ж відвід (Харченка). Далі естафету "суддівського беспрєдєла" знову перейняв суддя Акулов, який не помітив, що підозра пред'явлена не тій особі, що знаходиться в залі суду: замість Олександра Стєпанкова 1971 року народження за гратами занаходиться Андрій Стєпанков 1976 року народження про що свідчать заяви батька та сестри Андрія, свідоцтво про народження та характеристики.

Не помітив Акулов, що заарештований без ноги, хоча у справі про це свідчить виписка з історії хвороби на ім'я Андрія. Та й навіщо Акулову Андрій Стєпанков - в другій частині "марлезонського балету". Андрій не зміг вийти з камери за станом здоров'я, по причині гіпертонічного кризу, через який він напередодні 21-22 серпня провів в місцевій лікарні, а тому Акулов вирішив 23 серпня, в порушення ст. 193 КПК, розглянути справу про утримання Олександра Стєпанкова під вартою без участі Андрія Стєпанкова, хоча я йому пропонував відеоконференцію. А навіщо Андрію Стєпанкову його права - судять же Олександра. Тож, для того щоб побачити "феєричне шоу " у виконанні покидьків в мантіях не потрібно їхати в Росію, їх і в нас як гівна.

Андрій Мамалига Андрій Мамалига , Правозахисник, громадський діяч, адвокат
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram