ГоловнаСуспільствоВійна

Місія ОБСЄ втратила безпілотник на окупованому Донбасі

Перед зникненням безпілотник зафіксував скупчення важкої техніки на території, підконтрольній ДНР.

Місія ОБСЄ втратила безпілотник на окупованому Донбасі

У Спостережній моніторинговій місії ОБСЄ заявляють про втрату безпілотника на території Донецької області, яку контролюють бойовики ДНР.

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ.

"31 серпня о 10:13, коли (безпілотник) летів на південь від підконтрольного ДНР Солнцевого (59 кілометрів від Маріуполя), всі контакти з ним раптово були втрачені. Контакту з безпілотником не було до 13:45, коли він мав заправлятися. Зважаючи на це, згідно з процедурою, безпілотник визнано втраченим", - наголошено в документі.

Спостерігачі ОБСЄ повідомляють, що коли вони прямували до місця, де востаннє фіксували цей безпілотник, їх зупинили двоє представників угруповання ДНР і не дозволили туди потрапити. Проте спостерігачі побачили обгорілі уламки на місці можливої аварії безпілотника.

Перед зникненням безпілотник зафіксував скупчення важкої техніки на території, підконтрольній ДНР, біля лінії зіткнення, зазначили в ОБСЄ.

Нагадаємо, 26 серпня на зустрічі тристоронньої контактної групи в Мінську перемовники висловили намір забезпечити тривале припинення вогню на Донбасі з 1 вересня у зв'язку з початком нового навчального року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram