ГоловнаСвіт

В НАТО випробували стратегічний безпілотник

Перший з п'яти літальних апаратів доправлять на базу 2016 року, а приймуть на озброєння 2017-го.

В НАТО випробували стратегічний безпілотник
Беспилотный летательный аппарат

Американська компанія Northrop Grumman спільно з фахівцями НАТО провела випробування стратегічного безпілотного літального апарата AGS.

Про це повідомляє видання Вектор з посиланням на тематичний портал Defense News.

Під час випробувального польоту апарат провів у повітрі 2,5 години і зумів піднятися на висоту 12,1 тис. метрів. Випробування безпілотника, який розробляють для НАТО на базі RQ-4 Global Hawk, визнано успішними.

Зазначають, що протягом польоту AGS перевірялася робота системи спільного управління, яка дозволить передавати контроль над безпілотником від одного оператора іншому.

За повідомленням Defense News, усього Північноатлантичний альянс замовив п'ять безпілотників AGS. Їх припишуть до авіабази на острові Сігонелла в Італії. Придбання безпілотників оплатили 15 країн - членів НАТО: Болгарія, Чехія, Данія, Естонія, Німеччина, Італія, Латвія, Литва, Люксембург, Норвегія, Польща, Румунія, Словаччина, Словенія і США. Апарати будуть використовуватися в інтересах усіх учасників НАТО.

Як очікується, перший AGS доправлять на Сігонеллі 2016 року, а приймуть його на озброєння НАТО, очевидно, 2017-го.

AGS з довжиною 14,5 метра і розмахом крила 39,9 метра зможе виконувати польоти на швидкості до 630 кілометрів на годину. Апарат зможе перебувати в повітрі до 32 години і підніматися на висоту 18,3 тисячі метрів.

Як повідомляли раніше, Європейське космічне агентство і Роскосмос мають намір спільно відправити дослідницький апарат на Місяць. Мета місії - вивчити можливість створення на Місяці постійного поселення. Політ безпілотного апарата в рамках місії "Місяць 27" повинен відбутися через п'ять років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram