ГоловнаПолітика

ЛНР призначила "місцеві вибори" на 1 листопада

Плотницький розпочав "одностороннє виконання" Мінських угод

ЛНР призначила "місцеві вибори" на 1 листопада
Архив
Фото: EPA/UPG

Глава ЛНР Ігор Плотницький призначив на 1 листопада 2015 року проведення "місцевих виборів" на підконтрольній йому території.

"Луганська народна республіка виступає за неухильне виконання Мінських угод. Україна в односторонньому порядку ухвалює Закон "Про місцеві вибори", не погодивши його з ЛНР і ДНР, зміст якого суперечить букві і духу Мінських угод. На цій підставі ми починаємо в односторонньому порядку реалізацію Мінських угод в частині проведення місцевих виборів в ЛНР. Призначаю проведення виборів глав міст і районів у Луганській Народній Республіці на 1 листопада 2015 року", - йдеться у заяві Плотницького.

Ватажок ЛНР також наказав забезпечити доступ і створити умови для роботи міжнародних спостерігачів.

Нагадаємо, раніше ватажок ДНР Олександр Захарченко призначив на 18 жовтня 2015 року проведення "місцевих виборів" на підконтрольній йому території.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр розкритикував плани проросійських сепаратистів на Донбасі провести місцеві вибори. "Те, що зараз готується як місцеві вибори, не є виборами з точки зору Мінських домовленостей", - заявив Штайнмаєр.

У березні Верховна Рада змінила ухвалений восени 2014 року закон про особливий статус Донбасу і прописала, що цей закон почне діяти після позачергових виборів у підконтрольній бойовикам частині Донбасу, проведених відповідно до Конституції України. Розширені повноваження окремим регіонам Донецької та Луганської областей нададуть за умови, що вибори проведуть у повній відповідності з демократичними стандартами (стежити за цим повинні спостерігачі БДІПЛ ОБСЄ), а всі незаконні збройні формування виведуть з території України.

Місцеві вибори в Україні відбудуться 26 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram