ГоловнаПолітика

Україна і Казахстан проведуть засідання міждержавної комісії з економічного співробітництва

Порошенко з офіційним візитом відвідає Казахстан

Україна і Казахстан проведуть засідання міждержавної комісії з економічного співробітництва
Архивное фото

Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим.

Як повідомляє офіційний сайт президента, під час розмови Порошенко обговорив із Назарбаєвим низку питань, а також привітав його із 75-річчям.

"Я бажаю Вам міцного здоров'я та подальших успіхів у відповідальній державній діяльності, а також на благо миру та безпеки у світі", - сказав Порошенко.

Співрозмовники обговорили питання двосторонніх відносин між Україною та Казахстаном. Порошенко повідомив, що у відповідь на запрошення Назарбаєва він планує здійснити візит до Казахстану.

Зараз за його дорученням триває підготовка, зокрема заплановано проведення засідання Міждержавної українсько-казахстанської комісії з економічного співробітництва.

Президенти також висловилися за мирне врегулювання ситуації на Донбасі в рамках наявних домовленостей. Порошенко зазначив, що розраховує на подальші кроки з боку Назарбаєва з метою сприяння повній реалізації Мінських домовленостей, відновленню миру на Донбасі і стабільності в регіоні.

Нагадаємо, 11 червня Казахстан завершив переговори про вступ у Світову організацію торгівлі, які тривали майже 20 років. Порошенко привітав Назарбаєва із цією подією і пообіцяв найближчим часом здійснити візит в Астану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram