ГоловнаПолітика

СБУ запустила сайт електронних перепусток у зону АТО

За допомогою ресурсу можна відіслати документи на перепустку.

СБУ запустила сайт електронних перепусток у зону АТО

СБУ запустила сайт, на якому можна відіслати документи для оформлення електронної перепустки і відстежити статус - готовий чи неготовий дозвіл.

Сайт міститься за адресою urp.ssu.gov.ua. Багато донеччан уже випробували систему, повідомили про деякі помилки під час реєстрації користувачів, але загалом там зібрано всю необхідну інформацію, повідомляє "Сегодня".

"Це дійсно наш сайт, він поки що працює в тестовому режимі, триває налаштування, тож надалі помилок під час реєстрації не буде", - розповіли на гарячій лінії Служби безпеки України.

Нагадаємо, з 7 липня розпочне роботу електронна система перепусток на пунктах в'їзду-виїзду в зону бойових дій на Донбасі.

Для отримання перепусток громадянам потрібно буде відправити заяву на звичайну або електронну пошту чи заповнити бланк у координаційних центрах, залишивши заявку в спеціальній скриньці. Заявки громадян будуть перевіряти в базах силовиків на предмет вчинення кримінальних злочинів, участі в бандформуваннях або співпраці з терористами.

Громадяни, які пройдуть електронну перевірку й отримають відповідне повідомлення, зможуть безперешкодно перетинати блокпости лише за паспортом громадянина України.

СБУ планувала запуск електронного пропускного режиму ще 25 березня, проте через технічні труднощі відклала його.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram