ГоловнаПолітика

Запуск електронного пропускного режиму в зоні АТО анонсували на 7 липня

Перетинати лінію фронту можна буде лише за паспортом.

Запуск електронного пропускного режиму в зоні АТО анонсували на 7 липня
Фото: www.rnbo.gov.ua

На пропускних пунктах у зоні АТО із 7 липня запровадять електронну систему пропускного режиму, заявив секретар РНБО Олександр Турчинов.

Він повідомив, що зараз перехід на електронну систему пропускного режиму завершується, повідомляє прес-служба РНБО.

Турчинов пояснив, що для отримання перепусток громадянам не потрібно безпосередньо контактувати з тими, хто дає дозволи.

За його словами, заяву можна подати звичайною або електронною поштою чи заповнити бланк у координаційних центрах, "залишивши заявку в спеціальній скриньці". Заявки громадян автоматично перевірятимуть у базах силовиків на предмет "скоєння кримінальних злочинів, участі в бандформуваннях або співпраці з терористами".

"У разі підтвердження цієї інформації причетних до злочинів будуть заарештовувати під час перетину блокпостів", - сказав Турчинов і додав, що громадяни, які пройдуть електронну перевірку й отримають відповідне повідомлення, зможуть безперешкодно перетинати блокпости лише за паспортом громадянина України.

На переконання Турчинова, нова система пропускного режиму в зоні проведення АТО буде дієвою й ефективною, дозволить повністю позбутися черг на пропускних пунктах і подолати корупцію під час видачі перепусток.

Нагадаємо, СБУ планувала запуск електронного пропускного режиму ще 25 березня, проте через технічні складнощі відклала це.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram