ГоловнаЕкономікаБізнес

ДТЕК Ахметова заявив, що готовий продати частину активів

У компанії заявили, що не допускали і не допускають антиконкурентних дій

ДТЕК Ахметова заявив, що готовий продати частину активів
Фото: finance.obozrevatel.com

Якщо під час розслідування буде встановлено, що концентрація активів компанії ДТЕК Ріната Ахметова порушує вимоги закону, холдинг готовий продати частину активів.

Про це повідомляє офіційний сайт ДТЕК.

У компанії заявили, що не допускали і не допускають антиконкурентних дій на ринках вугілля та виробництва електроенергії.

"Щодо ДТЕК немає санкцій чи розслідувань за фактами порушень цих норм закону. Відповідно до законодавства України, ДТЕК не є монополістом. Усі свої активи ДТЕК придбав у повній відповідності з законом. Проведено оцінку ринкового становища компанії, що підтверджує, що концентрація активів не призводить до монополізації або суттєвого обмеження конкуренції в галузі", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі зазначили, що регулятор і профільне міністерство має право направити в Антимонопольний комітет клопотання про початок розслідування факту зловживання гравцями ринку своїм становищем. При цьому ДТЕК звернулася до Міністерства енергетики та вугільної промисловості з проханням ініціювати таке розслідування, "щоб раз і на завжди поставити крапку у цій безпідставній дискусії".

"У разі, якщо розслідування доведе, що концентрація активів ДТЕК порушує вимоги закону, існує два можливі рішення відповідно до загальноєвропейської практики: державне регулювання нас як монополіста або продаж частини активів на відкритому конкурсі із залученням міжнародних радників. Ми готові до обох варіантів", - зазначили у прес-службі.

Нагадаємо, минулого тижня у центрі Києва відбулися масові протести "шахтарів", однією з вимог яких була відставка міністра Демчишина. Пізніше народний депутат Мустафа Найєм опублікував документи, які нібито вказують на причетність до організації цих "протестів" топ-менеджменту компанії ДТЕК, що належить Рінату Ахметову. У компанії стверждують, що не знають звідки міг з'явитися опублікований Найємом документ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram