ГоловнаПолітика

"Народний Фронт": за дискредитацією уряду стоять російські олігархи

В партії зазначили активну участь у цьому процесі нардепа від "Блоку Петра Порошенка"

"Народний Фронт": за дискредитацією уряду стоять російські олігархи
Фото: Макс Левин

Партія "Народний фронт" заявляє про інформаційну атаку на уряд і партію з боку Росії і діячів, які обслуговують її інтереси в Україні.

Про це йдеться в заяві прес-служби партії.

"Викликає здивування і чимало питань той факт, що колишній журналіст Лещенко захищає інтереси великого енергетичного російського бізнесу, а значить - і Кремля", - йдеться в заяві прес-служби.

Зокрема, зазначається, що Лещенко посилається на зарубіжні газети, які "насправді є проросійськими і розміщують будь-які "брудні" і замовні статті".

"Першим таким прикладом стала спроба дискредитації народного депутата Миколи Мартиненка за публікації в чеській газеті Pravо - колишній газеті чеських комуністів, яка і зараз відстоює проросійські позиції. Наприкінці минулого року вона опублікувала матеріал, який, серед іншого, мав зірвати участь чеської компанії "Шкода" в добудові атомних енергоблоків на Хмельницькій АЕС , - йдеться в повідомленні. В НФ відзначили, що цю тему тоді "активно розкручував" Лещенко.

Пізніше, згідно із заявою політсили, Лещенко продовжив, але з посиланням на іншу газету - цього разу швейцарську SonntagsZeitung.

"Не наводиться жодного документального факту або доказу проти Мартиненка, але є переклад інформації із згаданої чеської газети, разом з новими маніпуляціями, "здогадками" і натяками з боку Лещенка", - заявили в прес-службі партії.

Як заявили в "Народному фронті", ця газета "неодноразово розміщувала вигідні для Росії публікації, в тому числі - для дискредитації України". В партії зазначили, що непідкріплені фактами повідомлення про "зловживання української влади" стоять в одному ряду з казками російської пропаганди про "злісних судимих українських наці, які прославляють СС", які ретранслює SonntagsZeitung.

На думку політсили, активну участь нардепа Лещенко в дискредитації Народного Фронту і уряду, підкріпленій розкруткою в олігархічних ЗМІ, свідчить про спрямовану інформаційну атаку. "Мета цієї кампанії - повернути контроль Росії та російських олігархів над українською енергетикою, яку уряд Яценюка позбавив від тотальної залежності від країни-агресора", - заявили в партії.

Нагадаємо, раніше нардеп від Блоку Петра Порошенка Сергій Лещенко у своєму блозі повідомив, що вШвейцарії відкрито кримінальну справу проти нардепа Мартиненка за хабарництво.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram