ГоловнаПолітика

Мартиненко звинуватив Лещенка в "інформаційному кілерстві"

Нардеп заявив про кампанію з дискредитації Кабміну і "Народного фронту"

Мартиненко звинуватив Лещенка в "інформаційному кілерстві"
Фото: Макс Левин

Депутат Верховної Ради Микола Мартиненко ("Народний фронт") звинуватив свого колегу по коаліції Сергія Лещенка (БПП) в тому, що він бере участь в кампанії з дискредитації Кабміну і "Народного фронту".

Про це йдеться в заяві Мартиненка з приводу інформації про те, що Швейцарія підозрює його у хабарництві.

"Усі гучні заяви та "докази" Лещенка побудовані на маніпуляціях і використанні "жовтих" або проплачених газетних статей. Спочатку це була "жовта" чеська газета Pravo, пов'язана з російським фінансуванням. Мета цієї публікації - прибрати чеського конкурента (компанію "Шкода") Росії з добудови в Україні енергоблоків на Хмельницькій АЕС. Анонсуючи статтю в швейцарській газеті SonntagsZeitung, він чомусь приховує, що вона є одним з небагатьох іноземних видань, дозволених для поширення в Росії, а частина її тиражу там і друкується", - заявив Мартиненко.

Нардеп вважає, що Лещенко намагається очорнити його і його партію. "Лещенко маніпулює відповідями швейцарської прокуратури. Це інформаційне кілерство. Цю тему планується розкручувати також на деяких олігархічних телеканалах в Україні. Очевидно, вона добре ким простимульована. І тут не можна виключати появи нових замовних статей в пресі, в тому числі зарубіжної - не здивуюся, якщо насправді написаних самим Лещенко", - заявив Мартиненко.

"Такі заяви Лещенка - складова великої дискредитаційної кампанії проти уряду і "Народного фронту", спікерами якої є не тільки цей депутат, а й деякі корумповані чиновники, яких відсторонив уряд", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram