ГоловнаПолітика

Російський суд заарештував екс-нардепа Шепелєва на 40 днів

На суді Шепелєв двічі "непритомнів" і стверджував, що важко хворий

Російський суд заарештував екс-нардепа Шепелєва на 40 днів
Фото: Артем Шевченко

Російський суд на 40 днів заарештував колишнього народного депутата України Олександра Шепелєва.

Про це повідомив журналіст Артем Шевченко в Фейсбуці.

"Він разом з дружиною сидів під арештом в Угорщині, після екстрадиції сидів в Україні, звідки втік. Зараз сидить в Росії. Народний депутат Верховної Ради 5-го і 6-го скликань Олександр Шепелєв вчора рішенням суду був поміщений під 40-денний екстрадиційний арешт", - написав журналіст.

Він розповів, що екс-нардеп перетворив засідання суду в "формене шоу" - двічі симулював втрату свідомості. До нього навіть викликали швидку медичну допомогу.

"Кричав, що він хворий на розсіяний склероз, гіпертонію і ще купу всяких важких хвороб. Суддя логічно його запитала: а навіщо ви тоді втекли з київської лікарні швидкої допомоги 6 липня 2014 року? А Шепелєв відповідає: мене, мовляв, викрав конвоїр Бондаренко і вивіз. А суддя йому: а чому тоді в машині за кермом був ваш двоюрідний брат Панченко, якого разом з вами позавчора затримали в Москві? Цирк та й годі", - написав Шевченко.

Шепелєв звинувачується в розкраданні коштів Родовід Банку на суму понад 220 млн грн, а також в участі спільно з бізнесменом Павлом Борульком в організації розкрадання держкоштів рефінансування Нацбанку на суму 315,3 млн грн у березні-травні 2009 року. Крім того, його підозрюють в організації замаху на заступника голови правління банку "Союз" Сергія Дядечка, який проходив свідком у справі про розкрадання бюджетних коштів Родовід Банку. Також його підозрюють в організації вбивства екс-власника Автокразбанка Сергія Кириченка в ніч з 14 проти 15 січня 2003 року.

Нагадаємо, в липні 2013 року Шепелєв був затриманий в Угорщині. Його екстрадували в Україну в березні 2014 року, однак 6 липня Шепелев втік з лікарні, куди був переведений з СІЗО.

19 березня 2015 року російські правоохоронці затримали Шепелєва в підмосковному ресторані. Разом з ним був затриманий його двоюрідний брат на прізвище Панченко. Зараз Генеральна прокуратура України готує документи на екстрадицію нардепа-втікача.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram