ГоловнаПолітика

Генпрокуратура перевірить фальсифікацію медиками діагнозу Шепелева

Екстрадований екс-нардеп потрапив до лікарні

Генпрокуратура перевірить фальсифікацію медиками діагнозу Шепелева
Александр Шепелев
Фото: prokuratura.org.ua

Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом фальсифікації медиками діагнозу екс-нардепа Олександра Шепелева.

"Генеральна прокуратура України почала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України за фактом внесення службовими особами Київської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги неправдивих відомостей у довідку про стан здоров'я колишнього народного депутата Олександра Шепелева, який підозрюється в організації умисного вбивства, привласненні й розтраті чужого майна та інших злочинах", - йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

У ГПУ розповіли, що була призначена комісійна судово-медична експертиза для визначення стану здоров'я Шепелева, проте останній відмовився від її проведення. Пізніше його госпіталізували до Київської міської клінічної лікарні.

Водночас, за результатами проведеної фахівцями Міністерства охорони здоров'я перевірки, встановлено, що діагноз Шепелеву медики київської лікарні поставили безпідставно.

Нагадаємо, Шепелева затримали в липні минулого року в Будапешті (Угорщина). Його розшукували за організацію умисного вбивства, замаху на умисне вбивство, привласнення та розтрату чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем і за інші злочини. 26 березня 2014 року Шепелева передали Україні й заарештували на два місяці.

Шепелев нібито причетний до розкрадання коштів Родовід Банку на суму понад 220 млн грн, а також в участі спільно з бізнесменом Павлом Борульком в організації розкрадання держкоштів рефінансування Нацбанку на суму 315,3 млн грн у березні-травні 2009 року.

Окрім того, його підозрюють в організації замаху на заступника голови правління банку "Союз" Сергія Дядечка, який проходив свідком у справі про розкрадання бюджетних коштів Родовід Банку. Також його підозрюють в організації вбивства екс-власника Автокразбанку Сергія Кириченка в ніч з 14 на 15 січня 2003 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram