ГоловнаПолітика

Турчинов: Росія готувалася до вторгнення в Україну під виглядом військ ООН

У Криму було 46 тис. російських військових проти 5 тис. українських

Турчинов: Росія готувалася до вторгнення в Україну під виглядом військ ООН
Фото: Макс Левин

Спікер Верховної Ради Олександр Турчинов заявляє, що Росія збиралася почати повномасштабне вторгнення в Україну під виглядом миротворчих військ ООН.

Про це він розповів в інтерв'ю LB.ua.

"Російські війська сконцентрувалися уздовж нашого кордону з півночі, сходу і півдня. Це були потужні угруповання з бронетанкової технікою, артилерією, авіацією і т.д. Передові підрозділи перефарбували в кольори миротворчій місії ООН", - заявив він.

"Що ми могли їм протиставити? Лише в Криму у росіян було 46 тисяч осіб, а Міноборони змогло зібрати з усієї країни зведене угруповання, яке налічувало близько 5 тисяч чоловік. І що ми мали робити? Під танки їх кидати, посилати на гарантовану смерть?" - додав Турчинов.

На його думку, Росія хотіла використати Крим як привід для початку агресії із захопленням усього південно-східного регіону України.

"Росія вторглася до Криму. Вторглася, розраховуючи на те, що в підсумку проллється кров і під цим приводом - нібито захисту співвітчизників - можна буде ввести війська на континентальну Україну. Спочатку Крим розглядався як плацдарм. Плацдарм для повноцінного вторгнення, із захопленням Донецької, Луганської, Харківської, Одеської, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей", - сказав Турчинов.

Коли план вторгнення провалився, в Кремлі запустили план масштабної дестабілізації в цих регіонах, додав Турчинов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram