ГоловнаПолітика

У Швейцарії нардепа Мартиненка підозрюють в отриманні великого хабара

Проти заступника голови "Народного фронту" порушено кримінальну справу.

У Швейцарії нардепа Мартиненка підозрюють в отриманні великого хабара
Фото: upi.org.ua

У Швейцарії стосовно заступника голови парламентської фракції "Народний фронт" Миколи Мартиненка порушено кримінальну справу.

Про це повідомляє місцеве видання SonntagsZeitung.

Мартиненко підозрюється в отриманні хабара в розмірі 30 млн франків. Зараз ці кошти заблоковані на рахунках швейцарського банку Hottinger.

За даними видання, провадження було розпочато федеральним прокурором Швейцарії ще 15 серпня 2013 року.

Цю інформацію підтвердив депутат від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко у своєму блозі на сайті "Українська правда". Нардеп повідомив, що підтвердження він отримав від Генеральної прокуратури Швейцарії.

"Враховуючи те, що кримінальні справи у Швейцарії є секретною інформацією, у цьому листі завуальовано, але в той же час досить однозначно підтверджується справа проти Мартиненка", - написав Лещенко.

"Офіс Генерального прокурора Швейцарії з 2013 року здійснює кримінальне розслідування проти українського громадянина за підозрою в хабарництві (стаття 322 абзац 2 кримінального кодексу Швейцарії). На даний момент ми не можемо надати вам більш детальну інформацію з цього приводу. Зауважте, що, як правило, робота офісу Генерального прокурора Швейцарії, є конфіденційною. В жодному разі ми не розкриваємо назви компаній та осіб, які можуть бути частиною наших процедур", - йдеться в листі.

Нагадаємо, в грудні чеське видання novinky.cz повідомило про початок розслідування підкупу Мартиненка чеською компанією Skoda JS. Сам нардеп назвав звинувачення "нісенітницею і провокацією".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram