ГоловнаПолітика

Голова "Укрзалізниці" звільнив усе керівництво Південно-Західної залізниці (документи)

Люди Кривопішина відмовилися слухатися Бланка

Голова "Укрзалізниці" звільнив усе керівництво Південно-Західної залізниці (документи)
Максим Бланк
Фото: forbes.ua\Александр Козаченко

В.о. гендиректора "Укрзалізниці" Максим Бланк з 19 березня звільнив усе керівництво Південно-Західної залізниці.

У відставку відправлено першого заступника начальника ПЗЗ Івана Федорка, головного ревізора Віктора Дзюника, головного інженера Володимира Осовика, заступника начальника ПЗЗ Івана Антонюка, директора з фінансових та економічних питань Сергія Горілея, начальника фінансово-економічної служби Ірину Василюк, директора з будівництва Олександра Погрібного, повідомляє прес-служба залізниці.

Південно-Західна залізниця вважає, що Бланк перевищив свої повноваження, тому що рішення про керівництво залізниці має ухвалювати тільки Кабмін.

Залізниця відмовляється слухатися наказів в.о. голови УЗ і вважає своїм тимчасовим керівником Федорка.

Нагадаємо, що відкритий конфлікт між ПЗЗ і "Укрзалізницею" почався після того, як прем'єр-міністр Арсеній Яценюк призначив службове розслідування проти начальника залізниці Олексія Кривопішина. Таке рішення ухвалив Кабмін після того, як на телебаченні вийшов сюжет про те, що Кривопішин за кошти держави побудував спортивний комплекс.

Уряд призначив в.о. начальника ПЗЗ Володимира Тягульського, якого 16 березня не пустили на робоче місце люди в камуфляжі. УЗ зазначає, що невідомих провели в будівлю помічники Кривопішина, а безпосередньо їхні дії координував начальник адміністративної служби Олексій Коновал.

Південно-Західна залізниця з центром у Києві є однією з найбільших в Україні. Вона охоплює територію Київської, Вінницької, Житомирської, Чернігівської, Сумської та Хмельницької областей, а також зачіпає сусідні з ними - Рівненську, Чернівецьку, Черкаську, Полтавську, Тернопільську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram