ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики "ЛНР" підірвали залізничний міст

Міст був на нейтральній території.

Бойовики "ЛНР" підірвали залізничний міст
Фото: mvs.gov.ua

У Луганській області бойовики підірвали залізничний міст на ділянці Сентянівка - Шепілове.

Про це повідомляє офіційний сайт "Укрзалізниці".

"17 березня о 18:30 невідомі особи підірвали залізничний міст на перегоні Сентянівка - Шепілове. У результаті підриву сталося сходження тепловоза трьома колісними парами. У складі поїзда був 51 вантажний вагон", - йдеться в повідомленні.

"Міст, який, до речі, є пам'яткою архітектури, розташований між селом Оріхове, яке контролює українська влада, і селом Голубівка, окупованим бойовиками "ЛНР", тобто на нейтральній території", - повідомив голова Луганської ОДА Геннадій Москаль на своєму офіційному сайті.

За його словами, підрив виявив машиніст поїзда. Під час екстреного гальмування передня частина тепловоза зійшла з рейок на залізничний насип, потім заднім ходом тепловоз знову виїхав на колію. Постраждалих у результаті підриву мосту немає.

"Це не перший диверсійний акт на цій ділянці залізниці. Уперше колію тут підірвали 12 лютого, вдруге - 9 березня, втретє - вчора", - додав Москаль.

Окрім того, вчора о 8:50 на 1173 км перегону Південнодонбаська - Оленівка підірвали парну й непарну колії. "У результаті вибуху пошкоджено земляне полотно і рейко-шпальну решітку парної та непарної колії", - йдеться в повідомленні "Укрзалізниці".

За даними "Укрзалізниці" в зоні АТО пошкоджено 1583 об'єкти залізничної інфраструктури, на їхнє відновлення, за попередніми підрахунками, необхідно близько 810 млн грн.

Нагадаємо, в січні бойовики "ЛНР" підірвали міст через річку Сіверський Донець, який з'єднував Луганськ і Станицю Луганську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram