ГоловнаСуспільствоВійна

Росія перекидає ресурси на Донбас для бойових дій, - Тимчук

Тактичні групи бойовиків посилюються бронетехнікою і зброєю.

Росія перекидає ресурси на Донбас для бойових дій, - Тимчук
Фото: zik.ua

Російсько-терористичні війська наступають на позиції сил АТО і намагаються спровокувати українських військових на бойові дії.

Про це повідомив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук у Фейсбуку.

"Фактично створюється ресурсна база для подальшої ескалації конфлікту", - зазначив він.

Зокрема, протягом доби зафіксовано перекидання ротної тактичної групи (7 танків, 11 ББМ) за підтримки двох мінометних батарей (вісім 120-міліметрових мінометів) у район Станиці Луганської. Крім того, група бойовиків перетнула річку Сіверський Донець і зайняла позиції на території, контрольованій Україною. Також бронегрупа терористів (4 танки, 3 БТР) зайняла позиції в глибині бойового ладу передових підрозділів бойовиків.

Триває перекидання підкріплень формуванням бойовиків на Первомайсько-Лисичанському напрямку. Посилюється також Горлівсько-Єнакіївське угруповання. У місця дислокації його підрозділів протягом доби вирушило близько 15 транспортних одиниць і 15 одиниць бойової техніки (6 танків і 4 ЗРК типу "Стріла-10М"). Протягом останніх трьох діб з РФ через Дебальцеве і Макіївку в Горлівку було перекинуто декілька сотень тонн дизельного палива.

На Донецькому напрямку триває перегрупування формувань терористів, зосереджених на ділянці в районі Авдіївки, Опитного, Пісків, Красногорівки. Тактичні групи бойовиків посилюються бронетехнікою і вогневими засобами. Зауважено також появу в першому ешелоні значної кількості пересувних зенітних установок ЗУ-23-2 і мінометів на автомобільному транспорті.

На південь від Донецька терористи посилюють передові тактичні групи (ділянка Степове - Докучаївськ - Гранітне),  розгортають тактичні резерви в районах Тельманового та Старобешевого.

На Приморському напрямку - на північ від Новоазовська - ударна тактична група російсько-терористичних військ виділила частину сил і засобів для безпосереднього ведення бойових дій на ділянці Павлопіль - Широкине. Зафіксовано дію в першій лінії 8 танків і 13 ББМ.

У Макіївці зафіксовано конфлікт між місцевою "комендатурою" і одним з підрозділів "ДНР", які застосували бронетехніку.

Нагадаємо, 17 березня терористи здійснили 20 обстрілів позицій українських військових і населених пунктів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram