ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики ЛНР не випустили жінок і дітей на неокуповану Україну

Автобус з жінками і дітьми на останньому блокпосту завернули назад до Луганська

Бойовики ЛНР на останньому блокпосту перед звільненою територією Станиці Луганської не пропустили автобус, який перевозив 45 жінок і дітей, що бажали залишити територію так званої республіки.

Їх відправили назад у Луганськ, повідомила волонтер російського благодійного фонду "Предание" Вікторія Івлєва, передає російський телеканал "Дождь".

"45 людей сиділи в автобусі, ми намагалися їх вивезти, і тепер їх повернули всіх назад. Привезли в Луганськ, перед Луганською обласною адміністрацією їх уже чекало місцеве телебачення, почали залякувати, розповідати про жахи життя на території України", - розповіла Івлєва.

Вона додала, що сама провела на блокпосту близько чотирьох годин. "Відібрали мій телефон, журналістські книжки. Нічого не повернули. Головне - відібрали списки людей, які хотіли виїхати з території ЛНР. У тому списку були багатодітні матері, діти, літні люди, які не можуть покинути ЛНР самостійно. Наймолодшому в списку - два місяці", - додала Івлєва.

Волонтер пояснила, що її організація займається вивезенням тих, у кого немає грошей на оплату автобусів, що курсують між окупованими бойовиками територіями і територіями, підконтрольними уряду України.

Івлєва додала, що їй невідома причина, через яку бойовики відмовилися випускати автобус з жінками і дітьми.

Нагадаємо, станом на 13 лютого згідно з картою, опублікованою на офіційному сайті Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, в Україні зареєстровано понад мільйон переселенців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram