ГоловнаПолітика

Росія має допустити в Крим спостерігачів ОБСЄ, - США

Окупаційна влада змушує українців прийняти громадянство РФ і обмежує їхні свободи

Росія має допустити в Крим спостерігачів ОБСЄ, - США
Фото: www.dyvys.in

Росія має надати міжнародним спостерігачам, у тому числі спостерігачам від ОБСЄ, можливість поїхати в Крим для забезпечення точної інформації про ситуацію в регіоні.

Про це йдеться в заяві представника США в ОБСЄ Даніеля Байєра, пише "Європейська правда".

"Протягом минулого року ми стали свідками жахливого зневажання прав людини в Криму. Російська окупаційна влада намагалася змусити прийняти російське громадянство громадян України, що проживають у Криму, застосувала репресивні російські закони, що обмежують свободу мирних зібрань, асоціацій, релігії кримчан, які виступають проти окупації", - йдеться в заяві.

Зазначається, що в деяких випадках росіяни навіть використовували ці закони заднім числом, щоб покарати за дії, вчинені до так званого "референдуму".

"Це особливо стосувалося членів кримськотатарської громади, щоб посадити або зробити вигнанцями лідерів кримських татар", - сказано в заяві.

Байєр зазначив, що російська окупаційна влада ховається за зовнішнім лоском "правового процесу", щоб викрадати кримчан, які є громадянами України, таких як Олег Сенцов, і судити їх у російських судах.

"Російська окупаційна влада затримала, допитала і викрала місцевих жителів і внесла незалежні засоби масової інформації півострова до НУО. Ці звірства є неприйнятними, і ми закликаємо Росію припинити подальші зловживання", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram