ГоловнаЕкономікаДержава

Financial Times: кредитори України об'єдналися для переговорів із Києвом

Власники паперів не хочуть погоджуватися на списання основної суми боргу.

Financial Times: кредитори України об'єдналися для переговорів із Києвом
Фото: rian.ru

Найбільші кредитори України об'єдналися і найняли фінансових консультантів для підготовки переговорів з Києвом про реструктуризацію боргів.

Про це повідомляє The Financial Times.

Зовнішні кредитори, які контролюють понад 50% суверенних зобов'язань України за єврооблігаціями, найняли консультанта з групи Blackstone. Вони мають право провести або заблокувати реструктуризацію боргів. На чолі блоку - найбільший кредитор України - компанія Franklin Templeton, яка контролює близько $7 млрд суверенних зобов'язань.

За інформацією Financial Times, власники паперів не хочуть погоджуватися на списання основної суми боргу і вважають, що заявлений масштаб скорочення виплат (приблизно $15 млрд) - занадто великий.

Також кредитори почали розглядати сценарій у разі відмови Росії від участі в запропонованій реструктуризації паперів, загальна сума яких становить більш ніж $17 млрд.

Нагадаємо, 13 березня Україна почала переговори про реструктуризацію зовнішнього боргу. За словами міністра фінансів Наталії Яресько, домовленість із кредиторами про реструктуризацію можна досягнути протягом двох місяців. Мінфін має намір реструктуризувати євробонди Ощадбанку, Укрексімбанку, "Укрзалізниці" та Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram