ГоловнаЕкономікаБізнес

Нардеп вимагає розслідувати дії міліції у зв'язку з рейдерством у селі Паволоч

Директор однієї з компаній поскаржився депутату Величковичу на житомирських міліціонерів

Нардеп вимагає розслідувати дії міліції у зв'язку з рейдерством у селі Паволоч
Николай Величкович
Фото: mvs.gov.ua

Народний депутат України Микола Величкович у депутатському зверненні на ім'я міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, голови СБУ Валентина Наливайченка та Генерального прокурора України Віктора Шокіна просить ініціювати службове розслідування щодо дій співробітників УМВС України в Житомирській області.

Згідно з документом, з яким ознайомлені у РБК-Україна, до Величковича звернувся директор ПП "Стивідорна компанія "Херсонський морський термінал" (ТОВ "СК ХМТ") Юрій Горох, який повідомив про факти протизаконної діяльності співробітників УМВС України в Житомирській обл. щодо рейдерського захоплення майна підприємства.

Згідно із заявою директора "СК ХМТ", співробітники органів внутрішніх справ УДСБЕЗ ГУМВС України в Житомирській області перебувають у змові з організованими злочинними угрупованнями у спробах рейдерського захоплення майна компанії на користь ПАТ "Перший український міжнародний банк".

Горох повідомив, що "СК ХМТ" придбало у ТОВ "Деас-Трейд" близько 65 тис. т кукурудзи, що надалі були на зберіганні на земельних ділянках "Деас Трейд". Однак, як йдеться у повідомленні директора ПП "СК ХМТ", 28 січня 2015 року на територію прибули невідомі особи в кількості 200 осіб у супроводі співробітників відділу Державної служби охорони (ДСО) при ГУМВС України в Житомирській області, які заявили про те, що вказаний товар перебуває під арештом на підставі ухвали суду.

"При цьому жодного правового документа на підтвердження своїх слів зазначеними особами надано не було", - підкреслив Горох.

Директор підприємства повідомив, що на місце події прибула група людей в кількості чотирьох осіб, двоє з яких відрекомендувалися як співробітники УДСБЕЗ ГУМВС України в Житомирській області, заявивши при цьому, що вони виконують доручення слідчого Попільнянського РВ ГУМВС України в Житомирській області в рамках розслідування кримінального виробництва , внесеного до єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 388 КК України на підставі заяви ПАТ "Перший Український міжнародний банк".

Зазначені особи вимагали припинити процес відвантаження та транспортування зерна кукурудзи, що належить ПП "СК "ХМТ", заявляючи при цьому, що вказане зерно описане і заарештоване державною виконавчою службою на підставі рішення суду за позовом ПАТ "Перший Український міжнародний банк" до ПАТ "ТАКО".

Згодом на місце події з Житомира прибув начальник УДСБЕЗ ГУМВС України в Житомирській області майор міліції Сергій Вязмікін, який заблокував роботу з відпуску та транспортування зерна.

У "СК "ХМТ" зазначають, що в ПАТ "ТАКО" кукурудзу не купували і ніяких господарських правовідносин із зазначеним підприємством не мали. "Наведене свідчить про спробу рейдерського захоплення "тітушками" та працівниками правоохоронних органів зерна, яке належить ПП "СК "ХМТ"", - підкреслив Горох.

У цьому контексті ПП "СК "ХМТ" вважає, що посадові особи ПАТ "Перший український міжнародний банк" за допомогою корупційних зв'язків ініціювали відкриття фіктивного кримінального провадження в Попільнянському РВ ГУМВС України в Житомирській обл. стосовно посадових осіб ПАТ "ТАКО" і під прикриттям слідчих і оперативних співробітників планують фізично вивезти зерно, яке належить ПП "СК "ХМТ".

На підставі наведеної вище інформації Величкович просить міністра МВС ініціювати службове розслідування наведених фактів та усунути від виконання службових обов'язків причетних посадових осіб УМВС на час службового розслідування.

Крім того, Величкович просить генпрокурора Шокіна здійснити нагляд за додержанням законів посадовими особами УМВС України в Житомирській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram