ГоловнаСуспільствоПодії

У Житомирській області охоронця ПУМБ застрелили через заставне зерно

Конфлікт між холдингом "ТАКО" і банком Ахметова призвів до загибелі людини

У суботу, 7 березня, в селі Паволоч Попільнянського району Житомирської області застрелили 20-річного охоронця банку ПУМБ.

Про це повідомляють прес-служби обласної міліції і банку.

Між ПУМБ і агрохолдингом "ТАКО" останні два роки триває суд з приводу невиплаченого кредиту. На території підприємства зберігається майно (кукурудзяне зерно), яке є предметом застави. Охороняли його співробітники приватної охоронної фірми, яку найняв банк.

За даними ПУМБ, вчора близько 300 людей "ТАКО" зі зброєю в руках спробували вивезти зерно і напали на охоронців. Унаслідок зіткнення загинула одна людина, 15 було поранено.

Міліція не підтверджує дані про поранених, але зазначає, що з місця події до лікарні поступив молодий чоловік з пошкодженням серця і лівої легені, він помер. На місці також було виявлено гільзи до травматичної зброї.

Порушено кримінальну справу за статтями "Умисне вбивство", "Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого" і "Хуліганство".

"Це кричущий випадок: загинула людина. Банк висловлює співчуття родині загиблого. Загиблому було лише 20 років, у нього залишилися батьки, маленька сестра. Банк надасть матеріальну допомогу родині", - йдеться в повідомленні ПУМБ.

За даними порталу "Латифундист", основним напрямком приватного акціонерного товариства "Технологічна Аграрна Компанія Об'єднана" (ТАКО) є виробництво зерна кукурудзи та сої в Україні. Президент компанії "ТАКО" - Володимир Мовчан. Вона входить у 20-ку найбільших латифундистів України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram