ГоловнаПолітика

Обама вважає, що надання зброї Україні посилить конфлікт

Президент США вважає, що вирішення збройного конфлікту в Україні не лежить у військовій площині

Обама вважає, що надання зброї Україні посилить конфлікт
Джош Эрнест
Фото: radiosvoboda.org

Президент США Барак Обама вважає, що на нинішньому етапі постачання американської летальної зброї Україні може посилити конфлікт, повідомив представник Білого дому Джош Ернест.

"Перш за все, постачання летальної зброї в Україну може призвести до більшого кровопролиття, а ми намагаємося цього уникнути", - зазначив Ернест, передає Укрінформ.

За словами представника Білого дому, президент США вважає, що вирішення збройного конфлікту в Україні не лежить у військовій площині.

"Було б нерозумно, якби США постачали стільки озброєнь українській армії, щоб вона могла подолати військову операцію, яку зараз підтримує Росія", - підкреслив він.

Постачання летальної зброї Україні може призвести до ескалації конфлікту, зазначив Ернест. Він пояснив позицію Білого дому тим, що зміцнення української армії може викликати відповідну реакцію з боку Росії і сепаратистів, яких вона підтримує.

Нагадаємо, 11 березня уряд США ухвалив рішення про постачання в Україну сучасних броньовиків Humvee і безпілотників. Постачання планують розпочати вже найближчим часом.

Раніше посол Німеччини в США заявив, що після розмови Обами з канцлером Німеччини Ангелою Меркель американський президент погодився не постачати летальну зброю Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram