ГоловнаПолітика

Лідери ЄС навряд чи посилять санкції проти РФ на найближчому саміті

Теми України навіть нема у порядку денному, зазначають ЗМІ з посиланням на своє джерело

Лідери ЄС навряд чи посилять санкції проти РФ на найближчому саміті
Фото: www.facebook.com/petroporoshenko

Лідери Євросоюзу навряд чи приймуть рішення про посилення санкцій проти Росії на найближчому саміті, який відбудеться наступного тижня.

Про це повідомляє агентств Reuters з посиланням на європейських дипломатів.

"Я не думаю, що буде реальна перспектива нових жорсткіших економічних санкцій наступного тижня", - наводить агентство слова одного з дипломатів. "Я думаю, що основні дебати будуть навколо: або нам нічого не робити наступного тижня, або нам продовжити [санкції] ще на шість місяців або рік", - сказав другий співрозмовник, пише РБК-Україна.

Саміт ЄС на рівні глав урядів заплановано на 19-20 березня. Ймовірно, лідери скажуть, що вони готові ввести додаткові санкції проти Росії у разі необхідності, прогнозує агентство. Але деякі уряди країн ЄС вже заявили, що готові посилити санкції лише у разі серйозного порушення мінських угод, таких як, наприклад, напад на портове місто Маріуполь.

У понеділок у Брюсселі, напередодні саміту, заплановано зустріч міністрів закордонних справ країн ЄС. Теми України навіть нема у порядку денному, зауважує агентство.

Головне питання, яке може виникнути перед учасниками саміту, якщо продовжувати санкції проти Росії, то коли приймати це рішення і як довго продовжувати.

Нагадаємо, 9 березня Туск підтвердив, що ЄС зараз не готовий посилювати санкції проти Росії, незважаючи на провокціі на Донбасі. Великобританія, Польща і країни Прибалтики займають жорстку позицію з приводу посилення санкцій, деякі інші країни Європи, такі як Італія, Австрія, Кіпр, Греція, чинять їм опір.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram