ГоловнаСвіт

США можуть ввести нові санкції за невиконання Росією ракетного договору, - ЗМІ

Нові обмеження проти РФ можуть ввести в рамках "Акту про підтримку свободи України"

США можуть ввести нові санкції за невиконання Росією ракетного договору, - ЗМІ
Фото: www.tatar-inform.ru

США можуть ввести нові економічні санкції проти Росії у зв'язку з невиконанням умов ще радянсько-американської Угоди про ракети середньої і меншої дальності, підписаного у 1987 році президентами Рональдом Рейганом і Михайлом Горбачовим.

Про це пише газета "Коммерсантъ".

Видання пояснює, що підписаний Бараком Обамою наприкінці минулого року "Акт про підтримку свободи України" зобов'язує Білий дім кожні три місяці звітувати у Конгресі про заходи щодо стримування Росії в рамках договору про РСМД. Заступник держсекретаря з питань контролю над озброєннями і міжнародної безпеки Роуз Готтемеллер розповіла виданню, що доповідь буде готова до 18 березня, і буде публічною з засекреченими програмами.

Угода 1987 року передбачає відмову двох держав від крилатих ракет середньої і меншої дальності (500-5500 кілометрів) наземного базування як класу. У липні минулого року США звинуватили Москву у недотриманні вимоги про відмову від виробництва та випробування крилатих ракет (газета New York Times припускала, що мова йде про ракети Р-500 для комплексу "Іскандер-М"). У Москві претензії визнали "голослівними" і звинуватили у недотриманні договору американську сторону.

Згідно з "Актом про підтримку свободи України", якщо Росія відмовиться усувати порушення, то США мусять "притягнути Москву до відповідальності". За словами Готтемеллер, США мають намір продовжувати дипломатичні переговори, проте розглядають можливість введення "економічних і військових" санкцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram