ГоловнаПолітика

ЄС вирішить, чи продовжувати санкції проти Росії на саміті у червні

В Європі все ще жевріє надія, що росіяни припинять агресивні дії

ЄС вирішить, чи продовжувати санкції проти Росії на саміті у червні

Багато країн Європейського Союзу виступають за те, щоб рішення про продовження санкцій проти Росії було ухвалено на саміті ЄС у червні.

Про це заявив голова Європейської Ради Дональд Туск, передає РБК-Україна з посиланням на Польське агентство новин.

За його словами, в Європі все ще сподіваються на мирне врегулювання конфлікту на сході України. "Ніхто не готовий на силове вирішення в українському питанні", - підкреслив Туск під час свого візиту в США.

За його словами, віце-президент США Джо Байден на зустрічі з ним днем раніше в Білому домі, не вдаючись у подробиці, згадав про можливі постачання озброєння Україні. "Безумовно, це питання перебуває на порядку денному, але швидше за все поки що всі хочуть уникнути такого драматичного розвитку подій, і все ще жевріє надія, що росіяни припинять свої агресивні дії. Тому ніхто сьогодні не готовий до рішень військового характеру", - сказав глава Євроради.

При цьому він підкреслив, що в Європі сьогодні немає консенсусу з приводу постачання зброї Україні. Крім того, зазначив він, рішення про допомогу українській армії не належить до сфери повноважень ЄС, його можуть прийняти окремі держави-члени Євросоюзу.

Нагадаємо, 9 березня Туск підтвердив, що ЄС зараз не готовий посилювати санкції проти Росії, незважаючи на провокціі Донбасі. Великобританія, Польща і країни Прибалтики займають жорстку позицію з приводу посилення санкцій, деякий інші країни Європи, такі як Італія, Австрія, Кіпр, Греція, опираються їм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram