ГоловнаПолітика

США мають докази, що РФ і далі переправляє в Україну танки і ракети

Також США мають інформацію про зосередження російських батальйонних тактичних груп біля українського кордону

США мають докази, що РФ і далі переправляє в Україну танки і ракети

Державний департамент США може підтвердити, що російська сторона протягом останніх днів продовжує постачати на окуповані території східної України важке озброєння і зосереджує додаткові сили на кордоні.

Про це заявила спікер Держдепу Джен Псакі, передає Укрінформ.

"Росія продовжує переправляти військове обладнання проросійським сепаратистам на сході України. Ми можемо підтвердити, що протягом кількох останніх днів Росія переправила додаткові танки, бронетехніку і артилерійські ракетні установки, а також інше військове обладнання", - підкреслила представник зовнішньополітичного відомства США.

Вона також поінформувала, що американська сторона має інформацію про зосередження російських батальйонних тактичних груп біля українського кордону.

Водночас Псакі зазначила, що такі тенденції з російського боку спостерігалися і в минулому, і не сказала про те, що це може означати. "Ми спостерігаємо за цим дуже уважно", - підкреслила речник держдепартаменту.

Раніше Псакі назвала російський документальний фільм про анексію Криму ще одним свідченням брехні Росії щодо кризи в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram