ГоловнаПолітика

Псакі пояснила висловлювання Керрі про те, що Росія "бреше в очі"

Це не стосується конкретно зустрічі держсекретаря США із Сергієм Лавровим, уточнила вона

Псакі пояснила висловлювання Керрі про те, що Росія "бреше в очі"

Речник Державного департаменту США Джен Псакі пояснила висловлювання її керівника Джона Керрі про те, що Росія не один раз брехала йому в очі, зазначивши, що йдеться про цілу низку перекручування фактів з боку російських ЗМІ та офіційних чиновників.

Про це вона сказала під час брифінгу у Вашингтоні, передає Укрінформ.

"Держсекретар сказав це про коментарі, зроблені в ширшому сенсі, а не про конкретні висловлювання", - зазначила Псакі.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи мав на увазі Джон Керрі його розмови з головою МЗС Сергієм Лавровим, представниця Держдепу підкреслила, що "це не стосується конкретної зустрічі, але ми пам’ятаємо вислови, які послідовно вживали російські чиновники, наполягаючи, що вони (росіяни - ред.) не мають жодного стосунку до України".

За її словами, йдеться про публічні твердження, які було зроблено неодноразово, отже існує "велика кількість доказів, що підтверджують це".

Нагадаємо, держсекретар США Джон Керрі під час слухань у Сенаті цього тижня зробив заяву про відверто брехливу позицію російської влади в українському питанні.

Російська сторона наступного дня зробила заяву у відповідь, звинувативши держсекретаря США у порушенні "меж дипломатичної етики".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram