ГоловнаПолітика

ЄС не визнає анексію Криму навіть через тисячу років, - Могеріні

Незмінною залишається позиція ЄС і щодо санкцій проти Росії

ЄС не визнає анексію Криму навіть через тисячу років, - Могеріні
Федерика Могерини
Фото: EPA

Верховний представник Європейського Союзу Фредеріка Могеріні заявляє, що ніяких змін у позиції ЄС щодо невизнання незаконної анексії Криму і в санкціях для Росії не буде.

Про це вона заявила в середу у Страсбурзі в Європейському парламенті під час обговорення ситуації в Україні, повідомляє УНІАН.

"Я не зазначила в ході дискусії, але про це я говорила неодноразово, це також є нашою офіційною позицією, що не буде ніяких змін щодо нашої політики стосовно невизнання незаконної анексії Криму. Це абсолютно чітко: ви не міняєте кордону силою - ні на цьому континенті, ні в тому столітті, ні в тисячолітті. Ви цього не робите", - заявила Могеріні.

Незмінною залишається позиція ЄС і щодо санкцій проти Росії.

"Нас об'єднує необхідність утримувати тиск на Росію. Може, я не була чіткою у своєму вступному слові, бо ми не починаємо (зустріч - ред.) з нуля, а з того, на чому ми зупинилися під час нашої останньої зустрічі. Але зрозуміло, що санкції щодо Росії на місці. Вони працюють економічно. Чи працюють вони політично? Можливо, вони також почнуть працювати. Також зрозуміло, і ми про це неодноразово говорили, що будь-які рішення щодо санкцій будуть базуватися на конкретному розвитку на місці", - підкреслила Верховний представник.

Разом з тим, Могеріні зазначила, що "це не означає, що ми не повинні говорити з Росією".

Могеріні також вважає, що в ЄС єдині щодо підтримки України на різних рівнях - політичному, рівні безпеки, гуманітарному рівні.

Нагадаємо, Крим було анексовано Росією в березні 2014 року після "референдуму під дулами", який відбувся на півострові. Офіційний Київ, а також країни Заходу це рішення не визнали: країни-члени ЄС і НАТО звинуватили Росію в збройному втручанні у внутрішні справи України та анексії півострова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram