ГоловнаСвіт

Рада ЄС пообіцяла протидіяти "возз'єднанню" Криму з РФ

Рада ЄС пообіцяла протидіяти "возз'єднанню" Криму з РФ
архив
Фото: EPA/UPG

Рада ЄС пообіцяла продовжити політику невизнання "возз'єднання" Криму з Росією "шляхом подальших конкретних заходів".

Про це йдеться в ухваленій у понеділок, 17 листопада, підсумковій заяві Ради ЄС на рівні глав МЗС щодо України, пише ТАСС.

Жодного роз'яснення цього формулювання в заяві міністрів не міститься.

Рада ЄС у понеділок також висловилася проти порушень прав людини "на сході України і в Криму", не коментуючи загальну ситуацію в цій сфері на території України.

Читайте: МЗС закликав Вірменію не приймати рейси з Сімферополя

Як пояснило ТАСС європейське джерело в кулуарах зустрічі глав МЗС ЄС, спільнота продовжить розробку торгових і візових обмежень щодо Криму в рамках стратегії невизнання анексії півострова Росією.

"Рада ЄС погодилп рішення про продовження розробки стратегії невизнання входження Криму до складу РФ, додаткові торгові та візові заходи в рамках якої мають розробити Єврокомісія і зовнішньополітична служба ЄС", - зазначив дипломат.

Які саме заходи зможе ще запропонувати Єврокомісія джерело уточнити не змогло, оскільки розробку цієї стратегії Рада ЄС розпочала у червні цього року і дотепер в рамках цієї роботи ЄС вже заборонила видачу віз жителям Криму з російськими паспортами, заборонила своїм торговим суднам заходити у кримські порти, а також заборонила експорт в Європу кримської продукції, яка не пройшла митного оформлення через українські митні органи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram