ГоловнаСвіт

МЗС Польщі назвало дипломатичний конфлікт з Росією вичерпаним

За непідтвердженими даними, РФ видворила трьох військових аташе, а також співробітника політичного сектору

МЗС Польщі назвало дипломатичний конфлікт з Росією вичерпаним
Схетына
Фото: EPA/UPG

Глава МЗС Польщі Гжегож Схетина назвв видворення польських дипломатів з Росії симетричною відповіддю на аналогічні дії польського керівництва.

У зв'язку з цим, за його словами, конфлікт може вважатися вичерпаним, повідомляє агентство AFP.

"Для нас ця справа закрита", - сказав журналістам Схетина, що перебуває в Брюсселі на зустрічі глав МЗС країн ЄС.

Раніше 17 листопада стало відомо, що Росія вислала з країни ряд польських дипломатів у відповідь на аналогічні дії Польщі.

Офіційної інформації, хто саме залишив територію Росії, немає. За даними Рейтер, йдеться про трьох військових аташе, а також співробітника політичного сектору. Їм дали 48 годин, щоб покинути Росію.

Про плани польського керівництва щодо видворення з країни російських дипломатів стало відомо всередині жовтня. Інформації про те, кого саме і коли вишлють на батьківщину, немає. Імовірно, це пов'язано із затриманням польського офіцера, який підозрюється у шпигунстві на користь Росії. 16 жовтня польська контррозвідка затримала двох осіб: високопоставленого офіцера Війська Польського та юриста з подвійним громадянством. За офіційними даними, їх підозрюють у шпигунстві на користь "іноземної держави". Місцеві ЗМІ стверджують, що мова йде про російську розвідку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram